نکاتی در مورد مصرف و نگهداری از رب گوجهفرنگی
- پیش از باز کردن درب رب گوجهفرنگی، باید سطح خارجی قوطی را بهخوبی با مایع ظرفشویی بشویید و سپس در قوطی را بازکنید. رب گوجهفرنگی در برابر فساد بسیار حساس است. برای ماندگاری بیشتر رب و جلوگیری از کپکزدگی، بهتر است پس از باز کردن درب قوطی رب، محتوی قوطی را در یک ظرف شیشهای دردار خالی کنید و آن را در یخچال قرار دهید.
- همچنین هنگام استفاده از رب، از قاشق تمیز استفاده کرده و پس از مصرف، در شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
- ظروف فلزی، حلبی و آلومینیومی ظروف مناسبی برای نگهداری ربها بهخصوص ربهای خانگی نیستند. حتی ربهای صنعتی همزمانی که درب رب باز میشود باید محتویات آن در ظرف شیشهای منتقل شود.
- اگر میخواهید رب گوجهفرنگی دچار کپکزدگی نشود، بهتر است روی رب را با یکلایه نازک روغن بپوشانید. در این صورت روند کپکزدگی به تأخیر میافتد. کپک ریشههای بسیار طولانی و درازی دارد که به عمق ماده نفوذ پیدا میکند، برای همین باید کل ظرف رب یا هر ماده دیگر را که کپکزده دور بریزید، چراکه با چشم مسلح عمق ریشه کپک قابلمشاهده نیست، بنابراین باید کل ظرف را معدوم کرد. در غیر این صورت مصرف محصولات کپکزده به دلیل اینکه دارای سموم قارچی مثل آفلاتوکسین هستند، فرد مصرفکننده را مستعد سرطان بهخصوص سرطان کبد میکنند. اگر بازهم در محصول کپکزدگی مشاهده شد، کافی است بخش کپکزده را بهصورت عمیق جدا کرده و یکلایه روغن در سطح آن بمالید تا عمل اکسیژنرسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری شود. در غیر این صورت میتوانید رب را داخل فریزر نگهداری کنید.گوجه وو
- همچنین برای جلوگیری از کپکزدگی رب در یخچال دمای آن را به دمای حدود ۴ درجه سانتیگراد برسانید، در یخچال را زیاد باز و بسته نکنید، بیشازحد ظرفیت یخچال را پر نکنید، از قرار دادن میوه و سبزی آلوده در یخچال خودداری کنید.
رعایت مسائل بهداشتی بهعنوانمثال استفاده از یک قاشق خشک و تمیز هنگام برداشتن رب از داخل ظرف میتواند از آلوده شدن ماده غذایی و درنتیجه کپک زدن آن پیشگیری کند.
- اگر با کپکهای کوچکی روی رب مواجه شدید بدانید که این موضوع نشاندهنده کیفیت بد رب نیست، بلکه نشاندهنده این است که تولیدکننده از دوز کمتر بنزوات سدیم استفاده کرده است. بنزوات سدیم یک ماده نگهدارنده غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت قارچها و باکتریها جلوگیری میکند.
- برای خرید و مصرف بهترین رب گوجهفرنگی باید از ربهای بستهبندیشده با مجوزهای لازم (به خصوص مجوز وزارت بهداشت) و مشخصات کامل مثل نام تجاری، نام و نشان محل تولید، وزن خالص، تاریخ تولید و انقضا را انتخاب کنید. رب گوجه لئونارد تمام این ویژگیها را داراست و بهترین رب گوجهفرنگی را در اختیار شما قرار میدهد.
- تا جایی که امکان دارد از مصرف ربهای خانگی که از روند تولید آن بیاطلاع هستید، خودداری کنید.
- از مصرف رب گوجهفرنگی کپکزده اکیداً خودداری کنید.