اگر برای انتخاب رب گوجه فرنگی در قوطی فلزی و ظروف شیشه ای تردید دارید، بهتر است به مطالعه مطالب ذکر شده بپردازید.
نگهداری رب در قوطی فلزی علاوه بر تمام فوایدی که دارد، در بعضی موارد استفاده از آن نگران کننده است. در قوطی های فلزی پدیده خوردگی در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر سریعتر اتفاق می افتد. در اثر خوردگی تغیراتی در سطح و داخل قوطی بوجود می آید. به خصوص هیدروژن آزاد شده در داخل قوطی، منجر به باد کردگی قوطی فلزی و در نتیجه سوراخ شدن آن می گردد. همچنین خوردگی حاصل درقوطی فلزی می تواند باعث تغییر رنگ و کم شدن ویتامین های مواد غذایی خصوصا رب گوجه گردد.
علاوه بر همه ی این ها نگهداری رب در قوطی فلزی مشکل دیگری نیز به دنبال دارد. و آن، این است که بعد از باز کردن درب قوطی احتمال بروز واکنش بین ماده ی اسیدی با دیواره فلزی، بخش داخلی قوطی بسیار بالا می رود. و البته گوجه فرنگی نیز دارای خاصیت اسیدی است. زمانی که درب یک قوطی رب را باز می کنید، بستن محکم آن برای بار دیگر تقریبا غیر ممکن است. به همین دلیل آلودگی ها به راحتی وارد آن می شوند. در ضمن انبار قوطیهای رب بایستی عاری از بخار و رطوبت باشد و نگهداری آنها نیاز به دقت و توجه زیادی دارد.
نگهداری رب گوجه در شیشه، مشکلات بالا را ندارد. در عوض خوبی هایی خودش را هم دارد. نگهداری رب در شیشه به طور کلی:
در صورتی که می خواهید محتویات تمام کنسروها و کمپوت ها و رب گوجه فرنگی را پس از باز کردن درب آن برای مدتی طولانی استفاده کنید، لازم است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. می پرسید چرا ؟
بعد از باز کردن درب قوطی، احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده غذایی (به ویژه ماده ای اسیدی) مانند رب گوجه فرنگی با دیواره فلزی جداره داخلی قوطی بسیار بالا می رود و پس از مدتی مشاهده می کنید رنگ رب گوجه تیره می شود، پس به همین دلیل بهتر است بعد از باز کردن قوطی رب گوجه و هر محصول دیگر، آن را به ظرف دیگری(ترجیحا شیشه ای) منتقل کنید.
نکته مهم دیگر این است که زمانی که درب یک کنسرو یا کمپوت را باز می کنید، بستن محکم آن برای بار دیگر تقریبا امکان پذیر نیست؛ در حالی که منتقل کردن به ظرف دیگر این امکان را فراهم می کند و محکم بستن در ظرف جلوی ورود آلودگی به مواد غذایی را می گیرد.