رب گوجه فرنگی به عنوان یک محصول ماندگار با عمر طولانی، یکی از مهمترین فرآوردههای گوجه فرنگی در سراسر جهان است. افزایش تقاضا در بازار محصولات فرآوری شده حاصل از گوجهفرنگی، انگیزه روبه رشدی برای کاشت این محصول در سراسر دنیا به وجود آورده است. مطابق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد یا فائو، ۱۳۰ میلیون تن گوجه فرنگی در سال ۲۰۱۱ در سراسر دنیا تولید شد که چین، روسیه، آمریکا، هند، مصر، ایتالیا و ایران، کشورهای پیشتاز در تولید این محصول بودهاند. انتظار میرود، بازار رب گوجه فرنگی در سالهای آتی به دلیل استفاده گسترده آن در صنایع غذایی، رشد قابل توجهی داشته باشد.
کشور ایران به دلیل داشتن تنوع آب و هوایی، همواره در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده گوجه فرنگی در دنیا قرار داشته است. گوجه فرنگی تقریبا در تمام ایام سال در نقاط مختلف کشور کشت میشود و این به لطف ۴ فصل بودن ایران است. به عنوان مثال در فصلهای گرم، مناطق سردسیر مثل خراسان، زنجان و گلستان و در فصلهای سرد، مناطق گرمسیر مثل فارس و بوشهر تولید کننده گوجه فرنگی هستند.
مطابق گزارش سازمان کشاورزی ملل متحد (FAO)، تولید گوجه فرنگی ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی، معادل با ۶٫۴ میلیون تن بوده، که ایران را در رتبه هفتم دنیا از نظر تولید گوجه فرنگی قرار داده است. از حدود ۶٫۵ میلیون تن گوجهای که به طور متوسط در ایران تولید میشود، تقریبا ۸۰۰ هزار تن از آن به رب گوجه فرنگی تولید میشود که حدودا هفده درصد از این میزان، مازاد بر مصرف کشور است و به کشورهای دیگر صادر میشود. بهه همین دلیل بازار تولید رب گوجه در ایران رشد فزاینده ای را داراست.
بازار رب گوجه فرنگی به طور کلی روند روبه رشدی را طی سالیان اخیر نشان داده است و انتظار میرود که چنین روندی با شتاب بیشتر در سالیان آینده نیز ادامه داشته باشد.