رب گوجه فرنگی یکی از پر مصرف ترین محصولات خوراکی است و تقریبا همه روزه با آن سر و کار داریم چرا که رب گوجه فرنگی جزو مواد اولیه بیشتر غذا ها مثل ماکارونی، انواع پیتزا، قیمه و … است. به طور کلی نحوه تولید رب گوجه فرنگی به این صورت است که بعد از اینکه گوجه از مزرعه چیده و شستشو میشود، پخته شده و پوست آن کنده میشود و مخلوط غلیظی از محصول بهدست میآید که در مراحل بعدی میکروب زدایی و پاستوریزه میشود و پس از بستهبندی و انجام این مراحل برای پخش به بازار آماده میشود.
رنگهای طبیعی روی زبان نمیماند اما رنگ مصنوعی باقیمانده و به سرعت هم از بین نمیروند. علاوه بر این موضوع توجه به عدد بریکس اهمیت زیادی دارد این عدد بر روی قوطی رب درج میشود و همانطور که گفتیم میزان مناسب آن بین ۲۶ تا ۳۰ است.
اولین نکته در خرید رب این است که ربی که مواد نگهدارنده نداشته باشد، کپک میزند، شاید مردم به غلط فکر کنند ربی که کپک میزند، رب باکیفیتی نیست در حالیکه این موضوع نشان دهنده عدم وجود مواد نگهدارنده در محصول بوده و نشانه خوبی است. برای جلوگیری از کپکزدگی رب توصیه میشود حتماً در یخچال نگهداری شود و زمانی که درب فلزی آن باز میشود از درب پلاستیکی استفاده شود.
دومین ویژگی کیفی رب، خلوص آن است؛ اصولاً رب باکیفیت ربی است که غیر از گوجه ترکیبی به آن افزوده نشده باشد و این موضوع زمانی که رب گوجه برای تفت دادن در ظرف پخش میشود بهراحتی قابل مشاهده است. اگر محصول بیکیفیت و ناخالصی داشته باشد، علاوه بر تغییرات رنگی، حالت گلوله گلوله پیدا میکند و خالص و یکدست نیست. سومین ویژگی این است که رب با کیفیت قهوهای رنگ نیست، ربی که به رنگ قهوهای باشد بیانگر این موضوع است که فرآیند خلاء در آن خوبی صورت نگرفته است. .
موضوع مهم دیگری که در رابطه با کیفیت رب گوجه اهمیت دارد، موضوع نمک است. به تازگی با افزایش قیمت رب تولید ربهای خانگی بیشتر شده و پروسه تولید رب در منزل با کارخانه متفاوت است به این صورت که در کارخانه پخت گوجه توسط دستگاه با شرایط دمایی و زمانی مناسب صورت میگیرد اما در منازل عموماً بر سر گاز و بنا به تشخیص هر شخصی در شرایط دمایی و زمانی متفاوت انجام میشود.
در مجموع رب با کیفیت ربی است که نمک زیادی نداشته باشد، رنگ رب قرمز باشد و به قهوهای نزند؛ یکدست بوده و فاقد ناخالصی باشد. رب گوجه فرنگی با کیفیت چی چی لاس کاملا اورگانیک بوده و دارای گواهی استاندارد و مجوز رسمی سازمان غذا و دارو می باشد.
توصیه این است که رب را در ظروف شیشهای نگهداری کرده و حتماً درب آن بسته باشد، اگر کپک و قارچی بر سطح محصول مشاهده شد حتماً محصول را دور ریخته و از مصرف مابقی آن خودداری شود. نکته دیگر اینکه هنگام خرید محصول حتما به پروانه بهرهبرداری، تأیید وزارت بهداشت و آرمهای نشان سلامت محصول توجه کنند. نوع بستهبندی محصول موضوع مهمی است که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، بستهبندی شیشهای بهترین نوع بستهبندی است و مصرف کننده باید به این نکات توجه کرده تا محصول با کیفیتی خریداری کند.