بیش از صد سال قبل از میلاد مسیح، چینی ها پرورش و نگهداری خیار را آغاز کردند و این میوه دلچسب را به جهان هدیه کردند.و مثل همیشه، هندی ها ادامه دهنده کار بودند. شاید بتوان هندی ها را متخصص تبدیل کردن خوراکی ها به طعم های مختلف دانست، این بار هم آنها دست از سر خیار برنداشتند. آنها خیارهایی را که چینی ها تولید کردند را به نام خود ثبت کردند و پرورش گسترده آن را آغاز کردند. سپس با ذخیره کردن آن در سرکه، خیارشور را تولید کردند. در واقع تاریخچه خیارشور به هزاران سال قبل میرسد. خیارشور از هند به تمام دنیا صادر شد و به سرعت جایگاه خود را در قلب همه باز کرد.
مهمترین دلیلی که هندی ها خیار را به خیار شور تبدیل کردند این بود که بتوانند در فصل سرد سال هم از آن استفاده کنند . سرکه در گذشته به نوعی یک نگهدارنده طبیعی به حساب میآمد.هنگامی که برای ماندگاری بیشتر سرکه را با خیار ترکیب کردنند، پس از مدتی به یک نتیجهی فوق العاده رسیدند. آنها ترکیبی جادویی خوشمزه و جدیدرا به دست آوردند و اینگونه، خیارشور متولد شد. بهد از کشف چینی ها و ثبت همندی ها به نام خود این بار اروپایی ها ، سعی کردند خیارشور را به نام خود ثبت کنند. تا آن زمان این محصول نام خاصی نداشت، تا وقتی که هلندی ها کلمه pickles را روی خیارشور گذاشتند وشروع به صادر کردن این محصول به جای جای دنیا کردن . این کلمه در زبان هلندی به معنای آب و نمک است.تا مدت ها خیارشور را در دربار و مهمانی های سلطنتی به همراه غذا ارائه میکردند.
تاریخچه خیارشور
علاقه مندان به ترشیجات و یا خوراکی های شور کم نیستند و خیلی از افراد اینگونه مواد غذایی را در رژیم های غذایی خود قرار میدهند. امروزه به دلیل تولیدات انبوه این مواد غذایی, شما نیز می توانید تعداد زیادی خیار شور و ترشی بخرید و با خیال راحت انها را نوش جان کنید.
این نکته را باید بدانید که ،برای درست کردن خیار شور شما نیاز به نمک و سرکه دارید و همچنین ادویه و سبزیجات و آب .نمک و سرکه هم از رشد باکتری ها و فاسد شدن خیار ها جلوگیری خواهند کرد .
ملوانانی که برای شکار و دریانوردی به دریا میرفتند از این محصول لذیذی استفاده میکردد ، چون در زمانی که سفرهای آن ها طولانی میشد چیزی برای خوردن نداشتند .
نکته ای جالب این است که ، یهودیان اروپای شرقی خیارشور را به عوان یک غذای رژیمی میدانستد. بعدها در قرن 17 و 18 کشاورزان آمریکایی سبزیجات خود را ترشی میکردنند تا از فاسد شدن آن ها جلوگیری کنند .در واقع محصولاتی مثل کلم, خیار و بقیه سبزیجات را ترشی می کردند تا بتوانند در فصل های سرد کمبود غذایی خود را اینگونه برطرف نمایند.
در گذشته کار تبدیل خیار به خیارشور بسیار سخت و زمانگیر بود ولی به مرور زمان تکنولوژی و علم به کمک انسانها رسید. در قرن نوزدهم میلادی جیمز یانگ اولین اختراع به روش موم کردن به وسیله پارافین را اختراع نمود. این موم به شکل یک پوشاننده غذا استفاده میگردید و از ظرف های شیشه ای در این کار استفاده میشد.
دومین اختراع به وسیله فردی به نام جان میسون انجام گرفت و اسم روش خود را شیشه میسون نام گذاری کرد. این شیشه ها بسیار سنگین بودند و تحمل دریافت حرارت بالا برای میکروب زدایی را دارا بودند.
اما اولین بار در اوایل قرن بیستم بود که یهودیان خیارشور را به همراه خود به شهر نیویورک بردند و اینگونه خیار شور در آمریکا معرفی گردید.
روز جهانی خیارشور 14 نوامبر
خیارشور یکی از پرمصرف ترین شوریجات نهتنها در ایران بلکهدر جهان است. در میان روزهای جهانی ثبت شدهدر تقویم یکی از روزها متعلق بهخیارشور است.
با تاسیس انجمن تولیدکنندگان خیارشور در سال 1949 در تقویم جهانی روزی تحت عنوان روز جهانی خیارشور ثبت شد اما این روز همیشهدر 14نوامبر نبود و در روزهای مختلف آن را جشن گرفتهاند.
روز 14 نوامبر هر سال بهروز جهانی خیارشور اختصاص یافتهاست. خیارشور تقریبا مورد علاقهمردم در کشور های مختلف است اما مصرف خیارشور در آمریکا از سایر کشورها بیشتر است.
صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با استفاده از مرغوب ترین مواد اولیه لذیذترین خیارشور را تولید میکند و در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهد . ارزش غذایی خیار شور بسیار بالاست و به دلیل علاقه ی ایرانی ها به خیارشور مثل تمام مردم دنیا باعث شده این محصول بیشتر وقت ها در سفره ی ایرانی ها حضور داشته باشد . امیدوارم از مصرف خیارشور صنایع غذایی خزر عصاره وارنا لذت ببرید .