امروزه بیشتر مردم رب گوجه فرنگی را به صورت صنعتی استفاده میکنند و کمتر کسی وجود دارد که این محصول را به صورت خانگی و برای مصرف یکساله تهیه کند.
در این مقاله سعی کردیم مراحل مختلف تهیه رب گوجه فرنگی را برای شما توضیح دهیم.
خرید و دریافت گوجه فرنگی
خیساندن و شستشوی مقدماتی گوجه
سورتینگ و شستشوی گوجه
خرد کردن گوجه
پخت اولیه
فیلتراسیون
تانک فرموله
تغلیظ آب گوجه
پاستوریزه کردن
پرکردن در قوطی و درب بندی
پاستوریزاسیون قوطی های پر شده
عبور از زیر دوش آب سرد
خشک کردن
اتیکت زنی و بسته بندی
عرضه در بازار
در نخستین مرحله گوجه فرنگی ها در سبد یا جعبه ها وارد کارخانه میشوند.
در سکوی بارگیری یک حوضچه سیمانی قرار دارد که کف آن از صفحات مشبک پوشانده شده و پر از آب است بطوری که با بازکردن دریچه ی خروج ، گوجه ها به راحتی همراه آب در کانال جاری میشوند. این کانال ها دارای لوله های هوایی هستند که باعث میشود گوجه ها به چرخش در بیایند و در نتیجه بهتر شسته شوند.
سپس گوجه ها برای شستشوی نهایی از زیر دوش آب رد شده و روی میز سورتینگ قرار میگیرند تا گوجه فرنگی های کال، ناسالم، لهیده و چیز هایی دیگری مثل چوب و غیره که همراه گوجه فرنگی ها بوده از آنها جدا شوند.
سپس گوجه فرنگی های تمیز با عبور از زیر دوش آب که شستشوی نهایی را انجام میدهد وارد خردکن میشود و توسط تیغه های متحرک خرد کن زیر سقف متحرک، خرد میشوند. گوجه های خرد شده وارد مخزنی با حجم حدود یک متر به نام بالانس تانک میشود.
در مرحله پیش پزی حرارت سبب میشود تا راندمان آبدهی در مرحله فیلتراسیون افزایش یابد و آنزیم پکتیناز از بین برود و در نتیجه رب تولیدی از ویسکوزیته مناسبی برخوردار باشد.
همچنین بار میکروبی کاهش یافته و به فرآیند سالم سازی درمراحل بعدی کمک میکند و به علت متلاشی و در اثر نرم شدن بافت گوجهها عمل آبگیری آسانتر شده و استهلاک صافیها را نیز کاهش میدهد.
پس از حرارت دهی اولیه گوجه های خرد شده وارد صافی های دو یا سه مرحله ای میشوند که تفاوت مراحل آن در قطر توری های آن میباشد . در این مرحله آب گوجه فرموله شده، توسط پمپ وارد دیگ تغلیظ میشود. در این مرحله به میزان حداکثر ۱.۵ درصد وزن محصول نهایی به آب گوجه، نمک طعام افزوده میشود .
آب گوجه میتواند در یک یا دو یا چند مرحله تغلیظ شود. آب گوجه در دیگ تغلیظ تحت خلا و به صورت غیر مستقیم با بخار حرارت میبیند و آب خود را از دست میدهد .
رب گوجه فرنگی آماده شده وارد مخزن ذخیره شده. گوجه از مخزن ذخیره با عبور از دستگاهی مشابه پری هیتر پاستوریزه شده و در درجه حرارت حدود ۸۵ درجه سانتی گراد حرارت میبیند .
وقتی غلظت مواد جامد در آب رب گوجه فرنگی به عدد ۲۸ رسید ، آن را داخل قوطی های مخصوص یا ظروف مشابه بسته بندی و درب گذاری میکنند .
پس از درب بندی قوطی ها از تونل بخار عبور داده میشوند، بطوری که حرارت مرکز قوطی به ۹۰ درجه سانتیگراد برسد و پاستوریزه گردد. زمان اقامت محصول در حرارت بستگی به نوع ظرف بسته بندی و اندازه آن دارد.
پس از عبور از تونل بخار، قوطی ها زیر دوش آب سرد میروند. سپس قوطی ها از زیر یک پنکه که هوایی گرم میزند عبور کرده و خشک میشوند. پس از بسته بندی رب، باید قوطی ها را استریل نمود برای این کار از تونل پخت استفاده میشود .
پس از آن قوطی ها اتیکت خورده و در کارتن بسته بندی میشوند. محصول تولید شده به انبار محصول حمل میشود و پس از طی مدت قرنطینه حدود ۱۵ روز در صورت منفی بودن نتیجه آزمایشات قابل عرضه به بازار میباشد.
این شرکت جزو برترین تولیدکنندگان رب گوجهفرنگی در ایران است و فعالیت خود را با بیش از دو دهه تجربه با مهندسی تحصیل کرده و با تجربه ای آغاز کرده و تولیدکننده انواع چاشنی، رب،ترشیجات و شوریجات در ایران می باشد.
صنایع غذایی خزر عصاره وارنا یکی از برترین صادرکنندگان رب گوجهفرنگی می باشد که محصولات این برند مطابق با استانداردهای ملی ایران و گواهینامههای معتبر است. این شرکت محصولات خود را در روسیه،اکراین،چندین کشور اروپایی و افریقایی و … به فروش میرساند.
این شرکت که محصولات خود را با برند های معتبر : چی چی لاس،منجی،گراهانس و اوجی در بازار عرضه میکند، یکی از صادرکنندگان موفق رب گوجهفرنگی در ایران است. این کارخانه صفر تا صد تولید گوجه و رب گوجهفرنگی را خود برعهده گرفته است. کیفیت بالای محصولات این شرکت علاوه بر کیفیت مواد اولیه به ابزارآلات پیشرفته آن نیز وابسته است.
جهت اطلاع از قیمت محصولات و ثبت سفارش خود می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.