ترشی ها و به طور خاص خیارشور تاریخچهای بسیار طولانی دارند و در همه فرهنگ ها یافت می شوند.
به طور میانگین سالانه 5200000 پوند (معادل 2358680.324 کیلوگرم) ترشی فقط در ایالات متحده مصرف می شود که معادل 9 پوند (4 کیلوگرم) برای هر نفر است.
اولین نمونه های شناخته شده خیارهایی هستند که مشخص است در حدود سال 2030 قبل از میلاد در بین النهرین، زمانی که ساکنان شمال هند دانه های خیار را به دره دجله آوردند، ترشی شده اند.
از آن زمان به بعد، خیارشور به یکی از عناصر اصلی فرهنگهای سراسر جهان تبدیل شده و به خاطر دلچسبی، فواید سلامتی و طعم لذیذ خود شهرت دارند.
دور از تصورمان بود که قدمت خیارشور به چهار هزار سال پیش برگردد. اولین بار توسط هندی ها، خیار تولید شد و در هند وبین النهرین خیارها، ترشی شدند و این خوراکی توسعه و شهرت خود را مدیون به دریانوردانی که با نگه داشتن مواد غذایشان در محلول آب نمک و سرکه، توانستند به سرزمین های دور دست سفر کنند و به تمام قاره ها معرفی شود. محبوبیت و توجه انسان از دیرباز به خیارشور، می توان در کتاب انجیل که دو بار در مورد آن ذکر شده، ارسطو اثرات شفا بخش آن را ستوده و ملکه مشهور مصر (کلئوپاترا) راز زیبایش را از خوردن خیارشور می دانست و اینگونه شد که خیارشور نزد تمام جوامع، اَرج و قُربش بالا رفت.
ژولیوس سزار و ناپلئون به سربازان خود خیارشور می دادند تا آنها را قوی کنند. مصرف خیارشو حتی پایش به جنگ جهانی دوم کشیده شد. در طول این جنگ آمریکا 40% از تولیدات خیارشور برای استفاده سربازان، به خط مقدم می فرستاد. هلندی ها اولین افرادی بودند که تولید خیارشور را صنعتی کردند و در حال حاضر آلمان بزرگترین تولید کننده خیارشور در اروپاست و آمریکای ها پر مصرف کننده ترین مردم دنیا محسوب می شوند.
سرزمین ایران هم ازین خوراکی غافل نبود. قدمت خیارشور به دوران پیش از اسلام بر می گردد و قدیمی ترین منبع مکتوبی که به چاشنی های ترشی کنار غذا اشاره کرده در یک رساله، مربوط به دوران ساسانیان است. همچنین در تاریخ بیهقی از هدایای کوزه های خیارشور و ترشی به سلطان محمود نوشته شده و مشخص است دادن هدیه ترشیجات، نشان از خوراکی محبوب و طبقه مرفه بوده. در سفرنامه نویسانی چون کمپفر و شاردان، در دربار صفوی، شغلی به نام ترشیچی باشی وجود داشت که بر تولید انواع ترشی های آن دوران نظارت می کرده و به جای واژه ترشی از “آچار” به کار می بردند. در دوران قاجار هم در کتابی که توسط آشپزباشی ناصرالدین شاه، نزدیک به 30 مدل ترشی معرفی و دستور تهیه اش در آن نوشته شده است.
با جستجوی بیشتر متوجه شدیم در حال حاضر چند منطقه به عنوان بزرگترین مراکز تولید خیارشور در ایران فعالیت دارند. یکی ازین مناطق، روستای وَنایی در نزدیکی بروجرد در استان لرستان به عنوان قطب خیارشور در غرب ایران، سالانه حدود پنج هزار تن خیارشور تولید می کند.
صنایع غذایی خزر عصاره وارنا به عنوان یک تولیدکننده معتبر خیارشور در کشور ایران شناخته میشود. این شرکت با سابقهی مدیریتی و تولیدی بیش از ده ساله، به تأمین محصولات با کیفیت و اصیل خیارشور در بازار داخلی و خارجی مشغول است.
مجموعه ما به عنوان یک تولیدکننده برتر محصولات غذایی در ایران، در حال حاضر به فکر گسترش بازارهای صادراتی خود به کشورهای خارجی است. این تلاش به منظور ارتقاء برند و افزایش درآمد از صادرات انجام میشود.محصولات تولیدی توسط این شرکت با کیفیت بالا و استفاده از مواد اولیه مرغوب تولید میشوند. این کیفیت برای جذب مشتریان بینالمللی بسیار مهم است. صادرات به کشورهای خارجی نیازمند رعایت استانداردهای بینالمللی در زمینه بهداشت و کیفیت محصولات است.جهت ثبت سفارش خود می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.