کپک زدن رب گوجه فرنگی یکی از دغدغههای رایج در میان بانوان است که میخواهند برای مدت طولانی از رب گوجه نگهداری کنند. کپک نوعی قارچ است که به شکل چند سلولی و کرک گونه ایجاد میشود. هنگامی که کپک روی ماده غذایی شروع به رشد کند، ظاهر آن تغییر یافته و بافت غذا نرم و دچار تغییر رنگ میشود. هنگامی که روی سطح غذا کپک مشاهده کردید، به معنای فاسد شدن کل ظرف غذا است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با راه حل های جلوگیری از کپک زدن رب گوجهفرنگی آشنا کنیم.
مهمترین نگرانیای که بسیاری از خانمها بعد از تهیه رب گوجه دارند، این است که چه کار کنند تا رب گوجه فرنگی آن ها کپک نزد. چرا که ربهای کارخانهای با وجود نوع تولید متفاوت ماندگاری بیشتری دارند در حالی که ربهای خانگی فاقد آن هستند. اما باید گفت که جای نگرانی نیست چرا که روشها و فوت و فنهای متعددی هستند که با به کار بردن آن به راحتی میتوان مانع از کپک زدن رب شد. برخی از این نکات بدین شرح میباشد.
اما بهترین راه برای نگهداری طولانی مدت رب کنسرو کردن آن است، به این صورت که پس از این که رب را در ظرف شیشه ای مورد نظر ریختید درب آن را محکم ببندید. سپس شیشهها را درون یک قابلمه پر از آب به صورتی که آب روی شیشهها را گرفته باشد قرار دهید و به مدت نیم ساعت بجوشانید. بعد از نیم ساعت شیشههای رب را خارج کرده و پس از این که سرد شد در محل مورد نظر نگهداری کنید. با قرار دادن شیشهها در جای تاریک و خنک میتوانید رب را تا یک سال بدون کپک نگهداری کنید. همچنین در صورتی که رب را فریز کرده باشد تا ۹ ماه رب ماندگاری خواهد داشت.
تهیه رب گوجه فرنگی هم مانند هر ماده غذایی دیگری نکات و اصولی دارد که اگر این اصول را رعایت کنید در نهایت ربی که آماده خواهید کرد ربی خوش رنگ و طعم با ماندگاری بالا خواهد بود. مهمترین اصول برای این کار عبارتند از:
بهترین قابلمه برای طبخ رب، قابلمههای مسی که سفید شده باشند، اما در صورتی که قابلمه مسی نداشتید میتوانید از قابلمه چدنی روکش دار استفاده کنید.
رب گوجه فرنگی بهتر است در مدت زمان طولانی پخته شود، به طور میانگین حدود ۱۰ ساعت زمان برای آماده سازی آن نیاز است. هرچه وقت بیشتری برای تهیه رب اختصاص دهید ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
برای طعم دار کردن رب میتوان به آن فلفل و نمک اضافه کرد اما بهتر است نمک در اواخر پخت اضافه شود تا رنگ آن تغییر نکند.
برای این که رب خوشرنگتری داشته باشید باید در اواخر پخت به آن مقداری روغن مایع اضافه کنید.
در اواخر پخت زمانی که رب به یک غلظتی میرسد مدام قل قل میکند و این باعث میشود که مواد رب به خارج از قابلمه و اطراف ریخته و موجب کثیفی بیش از حد بشود. برای جلوگیری از چنین وضعیتی بهتر است چند پلاستیک فریز تمیز را باد کرده و روی ربها بیندازید این کار مانع از پخش شدن رب خواهد شد.
متاسفانه رب گوجه جز مواد غذایی بسیار حساس است. اگر در دمای پایین نگهداری نشود، در ظرف مناسبی نباشد و یا اینکه قاشق چرب و آلوده داخل آن برود خیلی زود دچار کپک زدگی می شود. اما نکته اینجاست که باید رب گوجه کپک زده را چکار کنیم؟ آیا کپک های رب خطرناک هستند و ممکن است باعث بیماری شوند؟ پاسخ این سوال مثبت است.
برخی از افراد هنگامی که با یک رب کپک زده مواجه می شوند قسمت بالایی و کپک روی آن را بر میدارند و به خیال اینکه دیگر مشکلی وجود ندارد رب را مصرف می کنند. اما اینجاست که آژیر قرمز برای شما به صدا در می آید. زیرا این کار کاملا اشتباه است. کار درست و اصولی آن است که وقتی رب گوجه شما کپک زد است آن را کامل دور بیندازید و دیگر به هیچ عنوان مصرف نکنید.
رب های خانگی خیلی بیشتر از رب های صنعتی در معرض کپک زدگی قرار دارند. به همین جهت توصیه می شود رب های خانگی را در یک ظرف و تماما در یخچال نگهداری نکنید، زیرا در صورت مشاهده کپک مجبورید تمام رب را دور بریزید و بدین ترتیب متحمل ضرر بسیاری خواهید شد. بهتر است رب را در بسته های کوچک و در فریزر نگهداری کرده و هر بار به قدر نیاز در یخچال بگذارید.
شما میتوانید با خرید رب صنعتی از شر کپک زدن های متعدد رب گوجه خانگی تان خلاص شوید.
گروه نام آشنای صنایع غذایی خزر عصاره وارنا، تولید کننده رب گوجه فرنگی با برند منجی در اوزان مختلف، اقدام به تولید رب گوجه در بسته بندی های متنوع نموده است تا بتواند سبد کالایی خود را تکمیل نموده تا همه اقشار مختلف در هر شرایط و در هر زمان و مکانی که هستند بتوانند از این محصول صددرصد خالص استفاده نمایند.
این نوع رب گوجه با توجه به اینکه صد در صد خالص می باشد و غلظت مناسبی دارد و همچنین در اوزان مختلف بسته بندی می شود بازار فروش خوبی را به خود اختصاص داده است.
اگر می خواهید مزه ی عالی این محصول را در غذاهای خود بچشید،می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.