خیارشور یکی از خوشمزه ترین فرآورده هایی است که در کنار بیشتر غذاهای فست فودی و خوارک ها قرار می گیرد. در مواردی ممکن است خیارشوری که تهیه کرده ایم کپک بزند. در ادامه با علت کپک زدن خیارشور آشنا خواهید شد.
۱. نفوذ هوا
هوا یکی از اصلی ترین عوامل فاسد شدن مواد غذایی محسوب می شود. به طور مثال میوه سیب را در هوای محیط قرار داده و سیب دیگری را در یخچال یا محیط بدون هوا، مشاهده می کنید سیبی که در معرض هوای محیط بوده کپک زده و خراب شده است. ولی سیبی که در یخچال قرار داشته، سالم تر باقی مانده است.
اکنون این موضوع در مورد خیارشور ۱۰ برابر حساس تر خواهد بود. به این ترتیب هوازدگی یکی از علت های اصلی کپک زدن خیارشور خواهد بود. خیارشور باید در یک ظرف دربسته قرار گیرد. درب ظرفی که حاوی خیارشور است باید خوب محکم بسته شود تا هوا به درون آن نفوذ نکند. ورود هوا در تایم کوتاهی می تواند سبب کپک زدگی خیارشور گردد. بهتر است از ظروف شیشه ای به جای ظروف پلاستیکی برای تهیه خیارشور بهره بگیرید.
در صورتی که خیارشور در معرض هوازدگی بوده به این معنا که درب ظرف خوب بسته نباشد، شاهد کپک زدگی آن خواهید بود.
۲. سبزیجات معطر بی کیفیت
همانطور که می دانید برای طعم گرفتن و خوشمزه تر شدن خیارشور به آن سبزیجات مختلفی اضافه می شود. در صورتی که از سبزیجات بی کیفیت یا پلاسیده استفاده کنید قطعا محصول شما خراب می شود. تصور غلطی و جود دارد که نیازی نیست برای خیارشور سبزیجات خیلی باکیفیت استفاده شود.
در صورتی که این موضوع سبب کپک زدگی و خراب شدن خیارشور می گردد. از این رو از سبزیجات سالم و تازه استفاده نمایید.
۳. آلودگی محیطی
برای تبدیل خیار تازه به خیارشور، باکتری ها نقش مهمی ایفا می کنند ولی این باکتری ها با باکتری های آلودگی فرق دارند. آلودگی محیطی می تواند به سادگی سبب کپک زدن خیارشور گردد. دست آلوده، ظرف کثیف، مواد اولیه شسته نشده و خیار شور درست کردن در محیطی کثیف، همگی راه را برای ورود آلودگی و کپک زدگی همواره می کنند. از این رو اصول بهداشتی را رعایت نموده و حتی الامکان با دستکش این کار را انجام دهید.
در مجموع خیار و سبزیجات معطری که برای تهیه خیارشور استفاده می شود باید فاقد آلودگی و هر نوع گرد و خاک و قسمت های پلاسیده باشد. در ضمن ظرف و وسایل مورد استفاده کاملا تمیز بوده و حتما بهداشت دستها در تهیه خیارشور رعایت شود.
۴. خراب بودن خیار
در مواقعی ممکن است از خیارشورهایی برای خیارشور گرفتن استفاده کنید که خراب بوده یا زدگی دارند. از این رو سریعا کپک می زنند. خیار خیاشور باید تمیز با کیفیت و تازه باشد تا نتیجه بهتری حاصل شود. برای این که خیارشورهای مرغوبی داشته باشید که تایم زیادی از آن ها استفاده کنید بهتر است از خیارهای تازه و ترد بهره بگیرید.
۵. سرکه
اگرچه سرکه سبب خوش طعم شدن خیارشور می شود ولی سبب کپک زدگی آن نیز می شود. استفاده از این ماده در تهیه خیارشور الزامی ندارد. سرکه را برای ترش شدن خیارشور استفاده می کنند. قرار نیست خیارشور ترش باشد پس می توانید از این مورد صرف نظر کنید تا خیارشور کپک نزند.
۶. ظرف خیارشور
اطمینان یابید که ظرف انتخابی برای درست کردن خیارشور درب آن به راحتی بسته می شود و فاقد هر نوع ترک و شکستگی باشد تا مانع از نفوذ هوا گردد. هر بار که از ظرف مورد نظر خیارشور بر می دارید مجددا از سفت بسته شدن درب اطمینان حاصل کنید. اگر هوا به داخل ظرف راه یابد، سریعا خیارشور ها کپک می زنند.
۷. نمک
موردی که می تواند از رشد باکتری ها در خیارشور جلوگیری کند، تخمیر ایمنی می باشد که توسط نمک در مقابل رشد باکتری های مضر به وجود می آید. از سویی نمی توان از نمک بیش از اندازه استفاده نمود زیرا شوری محصول زیاد می شود. در حالت معمول در هر لیتر آب برای تهیه خیارشور دو قاشق غذاخوری نمک کافی است که هم میزان شوری لازم را به خیارشور می دهد و هم محیط تخمیری ضد باکتری را ایجاد می کند.
شایان ذکر است نمک معمولی یا همان نمک یددار مورد استفاده روزمره حاوی مواد افزودنی بوده که از تخمیر مثبت پیشگیری می کند از این رو حتی الامکان سعی نمایید نمک دریایی با کیفیت استفاده کنید. در ضمن باید نمک در آب به خوبی حل شود. از این رو ابتدا محلول آب نمک را درست کرده و بعد به خیارهای ظرف اضافه کنید.
۸. شناور ماندن خیار
سعی کنید همه خیارها درون آب نمک قرار داشته باشید و آب شور آن ها را کاملا پوشش دهد. باید بدانید که کپک همواره روی سطح خیارشورهایی ایجاد می شود که از آب بیرون زده باشند. زیرا باکتری های کپک زا در محیط آب نمک قادر به رشد نخواهند بود.
برای این که از تشکیل و تمرکز کپک روی سطح خیارشورهای بالای ظرف پیشگیری کنید، سعی کند هر روز آن ها را همزده یا درب ظرف را محکم بسته و بعد چندبار تکان دهید. ضمنا اگر آب مورد استفاده حاوی کلر باشد نیز کپک زدگی خیارشور اتفاق می افتد. چرا که آب لوله کشی حاوی مقادیری کلر و سایر ترکیبات می باشد که می تواند محیط رشد باکتری را مساعد نماید از این رو بهتر است از آب تصفیه شده برای تهیه خیارشور بهره بگیرید.
۹. محیط نگهداری
محیط نگهداری نامناسب ظرف خیارشور هم می تواند علت دیگری کپک زدن آن باشد. بهتر است برای رسیدن خیارشور عجله ای نداشته باشد و آن ها را در محیط خنک و سایه نگهداری نمایید. قابل ذکر است محیط گرم شرایط را برای رشد کپک مساعد می کند.
به دنبال بهترین طعم خیارشور هستید؟
خیارشور چی چی لاس همان انتخابی است که همه خانوادهها به آن اعتماد میکنند.
خرید خیارشور از صنایع غذایی خز عصاره وارنا میتواند تجربهای لذتبخش و آسان باشد. با بیش از چندین سال فعالیت و تجربه در تولید انواع محصول ترشی اعم از خیارشور به عنوان یک برند معتبر و معروف در صنعت تولید مواد غذایی شناخته میشود. محصولات این شرکت به عنوان محصولاتی با کیفیت و خوشمزه در بازارهای مختلف و در بین مصرف کنندگان شناخته میشوند.
انبار محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری هست.
۱. تولید با خیارهای دستچین و تازه: خیارهایی ترد و خوشفرم که با دقت انتخاب شدهاند.
۲. طعم متوازن و خاص: استفاده از ترکیب ویژه نمک، سرکه طبیعی و ادویههای معطر، طعمی ماندگار به این محصول بخشیده است.
۳. فرآوری پیشرفته و بهداشتی: تمامی مراحل تولید، تحت نظارت متخصصان و با رعایت استانداردهای جهانی انجام میشود.
۴. بستهبندی مدرن و کاربردی: محصول در بستهبندیهای متنوع برای مصرف خانگی و حرفهای عرضه میشود.
شما میتوانید خیارشور چی چی لاس در بستهبندیهای مختلف را از طریق برگه تماس با ما تهیه کنید. اگر به دنبال یک خیارشور با طعمی بینظیر و کیفیتی متمایز هستید، خیارشور چی چی لاس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود!